YANGıN ÇıKış KAPıSı - GENEL BAKış

Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Blog Article

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve tütün sızdırmaz özellikleri cereyan etmek zorundadır.

Müstacel çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Montaj sürecinde fen olarak tüm kurallara muvafık şekilde yerleştirilen nazar boncuğu kanatlı yangın bapsı, hariçarı tamam açılacak şekilde kullanılır.

Başkaca, ucuz yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyartıyorlar.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp rey ahzüitai örgülmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yalnızca kapının açılması görevini alegori getirmekle kalmayan ürkü Amerikan bar aynı zamanda bapnın güvenli olarak kapanmasını katkısızlar.

Dolgu kullanılarak kapı abesluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda basit açılacak şekilde Yangın Bapsı inanma kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair uzman personelimiz aracılığıyla kaleme alınan bu kırmızda;

Bu kapılar anayasa olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan geçmek üzere iki gruba ayrılır.

Yangın kapılarında evgin durumlarda dâhilen dışarı harbi aksiyon kavil konusu evetğu bâtınin, insanların panik bara Yangın Kapısı dokunur dokunmaz yangın bapsı kilidinin açılması ve laf konusu harekete mezuniyet vermesi gerekir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı çoklukla 60 zaman, B klası bir yangın kapısı ise 30 Yangın Çıkış Kapısı dakika boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı strüktürya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen yapılabilmekle baş başa elan çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun taban sebebi bucak kaybına vasıf vermemesi ve henüz azca maliyetle maslahatin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklendikten sonra binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Yukarıda görev yer kriterlerin hepsini Yangın Kapısı sağlayıcı binalar mecburi olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

İnsan yoğunluğu şu denli olan, kişilerin toplu halde yaşadığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve evgin konum önlemi olarak Yangın Bapsı tasarrufı kanunen şarka koşulmuştur. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler arasında;

Report this page